Cabinet stomatologic Bucuresti Cabinet stomatologic Bucuresti

Cum definim implantul dentar ?

IMPLANTUL DENTARIMPLANTUL DENTAR este o radacina artificiala introdusa chirurgical in os pentru a sustine o coroana dentara sau o proteza. Aceasta radacina artificiala este reprezentata de un surub din titan special, tratat pe suprafata sa cu substante capabile sa realizeze o legatura puternica in oasele maxilare. Pe parcursul catorva luni, suprafata surubului intra in conexiune cu osul dumneavoastra, formandu-se astfel o legatura puternica pentru fixarea unei coroane, punti sau proteze totale.In cazul pierderii unui dinte, ce putem FACE?

1. Solutia clasica este de inlocuire a acestuia prin sacrificarea a doi dinti, (de cele mai multe ori sanatosi).Experienta clinica ne arata ca,din pacate in aceasta situatie se gasesc de cele mai multe ori adolescenti sau adulti tineri..
2. In cazul in care pacientul opteaza pentru inlocuirea dintelui prin implant dentar, acesta va fi introdus in os sub anestezie locala. Daca dintele se situeaza in regiunea frontala, in aceeasi sedinta pacientului i se va aplica si o coroana provizorie pentru a nu-l priva de aspectul fizionomic, coroana ce va fi inlocuita cu o coroana de portelan total fizionomica dupa perioada de osteointegrare (perioada de acomodare a osului cu implantul).
3. Neprotezarea imediata a acestei situati conduce la resorbtie osoasa (scadere a osului). Dintii vecini, in timp se vor inclina spre locul de unde s-a facut extractia, rezultand spatieri inestetice, dezechilibre ale muscaturii ,cu consecinte dezastruoase in timp pentru articulatia-temporo-mandibulara, dar si "dezgoliri" ale radacinilor celor doi dinti in final cu pierderea celor doi dinti!

Realizarea unei structuri de fixare solide in os prezinta urmatoarele avantaje:

- Eliminarea protezelor mobile (proteza bunicii),
- Reface in totalitate estetica dintilor d-voastra,
- Pastreaza dintii vecini integri, deoarece nu mai e nevoie de slefuirea, imbracarea acestora pentru sustinerea puntilor dentare.

Situatii ce contraindica tratamentul prin implant dentar:

- pacienti tineri la care osul nu s-a dezvoltat suficient,
- femei insarcinate,
- marii fumatori (sansele de osteointegrare scad dramatic),
- consumatorii cronici de alcool,
- persoanele cu boli cronice sau cu probleme sistemice, inclusiv hipertensiunea arteriala, diabet zaharat, boli ale tesutului conjunctiv,
- hemofilie ?i deficientele sistemului imunitar,
- persoanele ce sufera de bruxism (inclestarea maxilarelor, scrasnirea dintilor in somn).

Te asteptam pentru o consultatie GRATUITA

Data publicarii: 30.10.2014
Autor: Dr Ana Maria Nițu
Shadow
Alte articole