Cabinet stomatologic Bucuresti Cabinet stomatologic Bucuresti

Pasi fixare implant

IMPLANTUL DENTARPASI de urmat in fixarea unui implant:

1.Se incepe printr-o examinare generala radiologica (radiografie panoramica) si/sau TOMOGRAFIE DENTARA cu ajutorul tomografului dentar.
2.In cabinet procedura se desfasoara de obicei sub anestezie locala. Procedura in sine pentru plasarea unui implant dentar poate varia intre 30 de minute si 4 ore, in functie de complexitatea cazului.
3.Se practica fixarea surubului in os.
4.Urmeaza perioada de vindecare in os a implantului ce variaza intre 3luni (pentru cazul in care se fixeaza implantul in maxilarul de jos) si 6 luni(in cazul in care se fixeaza in maxilarul de sus).
5.Dupa aceasta perioada, se practica o mica incizie circulara in gingie in dreptul implantului, se ataseaza capacelul de vindecare(are rolul de a vindeca gingia) cu care se sta in jur de 2-3 sapatamani.
6.Se amprenteaza zona de implant in vederea unei coronite, punti sau proteza.

Postoperator

Majoritatea pacientilor operati declara ca procedura de extractie a dintilor si fenomenele postextractionale au fost mai suparatoare decat cele dupa inserarea implantelor datorita anestezicelor moderne, metodelor de operatie minimal invazive utilizate . In orice caz, discomfortul minim, atunci cand apare va fi stapanit cu ajutorul medicamentelor prescrise. E posibil ca acest mic disconfort sa fie localizat la nivelul gingiilor cusute. Igiena si controalele regulate constituie factori primordiali in vindecarea rapida si fara durere.

Data publicarii: 12.11.2014
Autor: Dr Ana Maria Nițu
Shadow
Alte articole